Úterý, 30 dubna, 2024
aktuálně

Sérum, krém a potom retinol: 9 krokov k správnej aplikácii pleťovej starostlivosti

spot_img

Sérum, krém a potom retinol: 9 krokov k správnej aplikácii pleťovej starostlivosti
Niekomu stačí čistiaci gél a krém, niekto sa vyžíva v niekoľkokrokovej starostlivosti. Lenže keď ju neaplikujete v správnom poradí, je dosť možné, že vám produkty vôbec nezaberú, ba dokonca vám stav pleti zhorší. Je teda na čase si vo všetkom urobiť jasno. Čo zvoliť ako prvý produkt a prečo nikdy neaplikovať krém na pleťový olej? Všetky kľúčové otázky budú práve teraz zodpovedané.

Pokiaľ ide o pleťovú starostlivosť, delí sa spoločnosť na dva hlavné prúdy. Na jednej strane nájdeme stále viac vyznávačov takzvaného skinimalizmu, teda starostlivosti, ktorá sa skladá maximálne zo štyroch produktov, ktoré pokožke dodajú všetko, čo potrebuje. Na druhej strane ale veľa ľudí chce svojej pokožke dopriať niečo extra. Nebojí sa deň čo deň aplikovať hneď niekoľko vychytávok a experimentovať. Lenže aby všetko fungovalo tak, ako má, musia sa produkty na pleť nanášať v presne danom poradí. A čo sa budeme rozprávať, so všetkými sérami, krémami, fluidmi a olejmi s retinolom, ktoré sa na trhu objavujú, je to pekný oriešok.

Aplikáciou v nesprávnom poradí môžete nakoniec svojej pokožke akurát poriadne zakúriť. Niektoré produkty sa cez hutnejšie a menej priepustné vrstvy do pokožky vôbec nemusia dostať, a tak všetka investícia do starostlivosti príde navnivoč. V horšom prípade sa môže stať, že bude vaša pleť podráždená, objavia sa pupienky aj začervenanie. A to je to posledné, čo od rituálu krásy chceme, však?
Poďme si teda už navždy urobiť jasno v správnom poradí, pekne krok za krokom. Dozviete sa, bez ktorých produktov sa najskôr nezaobídete aj bez ktorých sa prípadne zaobídete (avšak proti gustu žiadny dišputát).

- Reklama -spot_img
spot_img

Redakce doporučuje

Články autora